Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Vårterminens grupper på ridskolan är nu fyllda av elever. Om ni är intresserade av att rida på ridskolan höstterminen 2021, så går det bra att anmäla sig fr o m den 1 maj 2021. Då öppnar anmälan igen.

- för dig som vill utveckla kunskaper i ridning.

Grupperna

Ridskoleverksamhet bedrivs fem dagar i veckan – måndag - fredag. Vi har ganska små grupper med upp till 7-8 elever i varje. Specialgrupper kan förekomma och för ryttare med egen häst eller foderhäst finns även grupper på onsdagar/fredagar.

Lektionerna

Vi har ridskola 5-6 lektionstimmar per verksamhetsdag. En lektionstimme motsvarar 45 minuter för ridskolegrupp och 30 minuter för knattegrupp. Hästarna används 2-3 lektio­ner per verksamhetsdag. Förutom ridlärare som är ansvarig för hästarna och lektionsverksamheten, har vi även stallpersonal som hjälper till i stallet. Personalen ser till att det fungerar i stallet med förberedelser av hästarna inför lektionerna, hjälper eleverna till rätta och har ansvar för viss stallvård. De ser även till att skötarna tar hand om ”sin” häst på rätt sätt och lär sig mer efterhand.

Teori

I ridskoleverksamheten ingår fyra teorilektioner per grupp och termin. Ridskoleelverna får då möjlighet att även lära sig den teori som omgärdar ridningen. Allt från att borsta och sadla hästen till dess anatomi och utrustningens delar samt hästens tecken, färger, raser och sjukdomar.

Ridskoleverksamheten ska

  • arbeta för att hålla ridsporten levande i Sverige
  • arbeta aktivt för friskvård
  • erbjuda deltagarna en meningsfull sysselsättning
  • erbjuda en avstressande miljö
  • främja gemenskapen runt hästintresset
  • stimulera till ansvarstagande och utveckla samarbetsförmåga
  • förmedla respekt för hästen som djur
Uppdaterad: 26 APR 2018 22:32

LÖRK's sponsorer är:

 

 

Postadress:
Löddeköpinge RK - Ridsport
Box 94
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info