Hoppa till sidans innehåll
Foto: MIKAEL HAKANSSON

Katarina Strand, ridskolechef


Katarina har varit yrkesverksam ridlärare i över 15 år och är som ridskolechef ansvarig för ridskolan på Löddeköpinge Ridklubb, liksom för hästarna och fodervärdarna. Hon har lektioner på ridskolan några dagar i veckan och erbjuder hoppträning för både privatryttare och fodervärdar. 

Katarina är utbildad C–tränare och är även godkänd och certifierad att utfärda och leda Grönt Kort–kurser.

En bit från Löddeköpinge Ridklubb ligger Stall Amiant som är Katarina Strands och Pontus Kvarnholts stall. Där har de sina egna hästar som de rider och tar hand om varje dag. Katarina tävlar en hel del med sina hästar och har meriter upp tom Svår klass 1,60 hoppning både nationellt och internationellt.

Katarina började rida på Löddeköpinge Ridklubb som liten. Därefter fortsatte hon på egen ponny och tävlade SM på C och D ponny med bla lagguld på NM för kat D. På stor häst har Katarina kvalat och ridit flera SM inne och ute med olika hästar både som junior, YR och Senior. Att namnet Stall Amiant kommer från en av de tidiga hästarna kanske inte är svårt att gissa. Läs mer om Amiant här

Att utbilda hästar och ryttare är det Katarina och Pontus brinner för. Många är de ryttare som de fått följa från nybörjare till duktiga ryttare. De har hästar för tillridning, inridning och tävling i sitt stall. Passionen för hästar är det som förenar de olika rollerna som tränare, ryttare och utbildare.  

Nedan ser ni ett par klipp där Katarina Strand tävlar med sina hästar.

Världscupkval:

 

Vinnarrunda i Flyinge, Katarina och egen uppfödda Quo Vadis (Bebban)

Uppdaterad: 11 JUL 2017 20:25 Skribent: Gunilla Berglund

LÖRK's sponsorer är:

 

 

Postadress:
Löddeköpinge RK - Ridsport
Box 94
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info