Hoppa till sidans innehåll

Fodervärdar


Våra hästar används av ridskolan fyra dagar i veckan och har fodervärd tre dagar i veckan. För ponny är det fredag, lördag och söndag och för stor häst är det onsdag, lördag och söndag. Under skolloven kan det dock bli fler dagar. Detta är en möjlighet för de ryttare som vill utvecklas mer i sin ridning och sin hästkunskap. Samtidigt ger det hästarna en omväxlande vecka.

Detta ingår

Som fodervärd får du rykta och sköta om hästen men även mocka, väga upp mat och naturligtvis rida.Träning för instruktör varje vecka ingår (hästar på onsdagar och ponnyer på fredagar) och du får så småningom även tävla om du vill det.

Hästarna är ute i hagen dagligen och fodervärdarna har schema för intag på helgen.

Det finns också schema för stallvakt. Man är stallvakt en vecka per termin och ansvarar då bla för fodring av stallets samtliga hästar på kvällarna, samt på morgnarna på helgen. 

Ansvar

För att bli fodervärd på någon av klubbens hästar måste du vara över 18 år (gäller inte alltid ryttaren). Det krävs att du kan eller vill lära dig (som förälder) en del om hästar och stallvård. Som fodervärd får du att ta ansvar för både häst, ridning och stall. Flera av våra fodervärdar har efter några år utvecklats så mycket att de köpt egen häst.

Anmälan

Är du intresserad av att vara fodervärd? Ta kontakt för att få mer info via This is a mailto link

Det finns ingen turordning i fodervärdskön utan när det blir en häst ”ledig” så är målet att försöka hitta en fodervärd som passar till just den hästen.

De som umgås mycket med hästar utvecklar ledaregenskaper som kan vara användbara i andra sammanhang, tex på arbetsmarknaden.

Avgift

Uppdaterad: 26 APR 2018 22:32

LÖRK's sponsorer är:

 

 

Postadress:
Löddeköpinge RK - Ridsport
Box 94
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info